nieuws

Michelin 2011: Chris Naylor noemt Michelinster heel speciaal

Restaurant

Chris Naylor van restaurant Vermeer in Amsterdam noemt het terugwinnen van een Michelinster heel special. De Britse topkok in Amsterdamse dienst denkt met de ster meer Nederlandse gasten te ontvangen.

Michelin 2011: Chris Naylor noemt Michelinster heel speciaal

‘Twee minuten geleden heb ik gehoord dat we een ster hebben gekregen’, aldus Naylor in een eerste reactie. ‘Dit is heel special na drie jaar zonder ster. We zijn vanuit een dieptepunt teruggekomen’.

De ster maakt het voor Naylor extra bijzonder. ‘De ster voelt echt van mij. Toen ik kwam, was er een bepaalde koers. Tuurlijk heeft mijn zelfvertrouwen het wel eens moeilijk gehad de afgelopen jaren. Maar deze ster betekent waardering voor het hele team’.

De gevolgen van de ster zijn voor Naylor moeilijk in te schatten, maar dat het extra aandacht oplevert is voor hem zeker. ‘Ik hoop dat we door de bekendheid meer Nederlandse gasten over de vloer krijgen. Dat zou leuk zijn. Nu hebben we overwegend buitenlandse gasten in het restaurant. We willen meer een Amsterdams restaurant zijn’.

Overzichten Michelinsterren:

Reageer op dit artikel