nieuws

Nationale Soepdag: 200.000 maaltijden voor Derde Wereld

Restaurant

De Nationale Soepdag heeft al ruim 200.000 schoolmaaltijden voor het World Food Programme van de Verenigde Naties opgeleverd. Tijdens de eerste editie van de Nationale Soepdag op 16 oktober ontvingen gasten in bedrijfsrestaurants, horecalocaties en zorginstellingen een gratis kom soep.

Nationale Soepdag: 200.000 maaltijden voor Derde Wereld

Hierbij kregen zij de mogelijkheid de soepprijs – of meer – vrijwillig te doneren aan het World Food Programme. De betrokkenheid van Nederlanders blijkt groot, en het enthousiasme overweldigend, aldus organisator Unilever.

Op Nationale Soepdag aten alle gasten in totaal 20.000 liter soep voor het goede doel. Boudewijn van Nieuwenhuijzen, Commercieel manager van Unilever Foodsolutions: ‘Het is nu al een succes. We zijn heel trots op dit resultaat, een voorlopige uitkomst want de donaties stromen nog steeds binnen.’

‘Honger en ondervoeding bij kinderen is een probleem dat continu onder de aandacht moet blijven. Het feit dat één dag extra aandacht al zo’n resultaat oplevert, stimuleert ons om de lat voor nieuwe initiatieven in de toekomst nog hoger te leggen.’

Nationale Soepdag op 2500 locaties

Nationale Soepdag steunt hongerende kinderen