nieuws

Niet genoeg horecapersoneel voor feestdagen

Restaurant

De horeca vindt nauwelijks personeel voor de eindejaarsfeesten, meldt de krant Het Belang Van Limburg (HBVL). Normaal worden er door uitzendbureaus extra mensen ingehuurd, maar die zijn volgens ondernemers te duur.

Niet genoeg horecapersoneel voor feestdagen

Het is volgens de Belgische horecaondernemers te duur om in te gaan op de eisen die het personeel stelt. Zo willen veel werknemers dubbel uitbetaald krijgen.

Aan het vaste personeel zou al een extra inspanning gevraagd worden, maar dan zijn er nog steeds extra mensen nodig. Daar komt bij dat kerstavond en oudjaarsdag dit jaar op een vrijdag vallen. Daardoor is er in twee opeenvolgende weekenden gedurende drie dagen extra personeel nodig.

De organisatorische problemen leiden er volgens de krant, die onder meer een anonieme bron citeert, toe dat uitbaters erover denken om hun zaak tijdens de eindejaarsperiode te sluiten.

Reageer op dit artikel