nieuws

Nieuwe topkroket op kaart restaurants

Restaurant

De nieuwe kroket van culinair journalist Johannes van Dam, topslager Piet van den Berg en patissier Nico Meijles-Holtkamp is ook in toprestaurants te koop. Beluga nxt Door in Maastricht en The Dylan in Amsterdam hebben de ‘super-rundvleeskroket’ op de kaart staan.

Nieuwe topkroket op kaart restaurants

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De kroket bevat 35 procent vlees van de roodbonte koeien van het Maas-Rijn-IJsselras van topslager Piet van den Berg. Poeders, verdikkingsmiddelen en conserveringsmiddelen ontbreken.

Volgens slager Van den Berg krijgen de koeien speciaal suikerbietenpulp, stro en grasvoer en worden ze pas geslacht als ze genoeg vet hebben. ‘Vet geeft smaak aan vlees’, aldus Van den Berg.

De nieuwe kroket wordt geserveerd bij de Bijenkorf in Rotterdam en Den Haag om vervolgens thuis af te bakken. Restaurant Beluga nxt Door in Maastricht, het kleine broertje van tweesterrenrestaurant Beluga, en hotel The Dylan in Amsterdam hebben de kroket op de kaart staan.

‘Ik wilde een rundvleeskroket met de smaak van vroeger maken’, aldus patissier Nico Meijles-Holtkamp in het AD. ‘Johannes van Dam weet als beste hoe zo’n rundvleeskroket hoort te smaken en slager Piet van den Berg levert het perfecte vlees met zijn uiterwaarden-runderen’.

Reageer op dit artikel