nieuws

Nieuwe zaak voor Ron Blaauw

Restaurant

Topkok Ron Blaauw, in Ouderkerk a/d Amstel goed voor twee Michelinsterren, gaat een nieuwe zaak starten in Blaricum. De koop van het monumentale pand in Blaricum is vorige week gesloten. Het nieuws is zo vers dat er nog geen naam is voor het nieuwe restaurant. Een bekende ontwerper werkt mee aan de bouw van de nieuwe eetgelegenheid.

Nieuwe zaak voor Ron Blaauw

Het nieuws wordt gemeld voor de nieuwsbrief Culisite. Die meldt dat Ron Blaauw het restaurant start in het pand van het per 1 april gesloten Indonesische restaurant Merpatis. Blaauw voert inmiddels gesprekken met koks om het kookteam samen te stellen. In november moet de zaak de deuren openen. Het wordt het vijfde restaurant waarbij Blaauw nauw betrokken is.

Podcast: Ron Blaauw over zijn plannen

Jan des Bouvrie

Het pand, een monumentale boerderij uit 1639, is aangekocht door investeerder Arthur Faber uit Blaricum. Faber doet het project samen met de Horeca Management Entertainment Group uit Abcoude.

‘De koop is pas vorige week gesloten. We zijn hard aan het denken, maar het is niet eens zo makkelijk een goede naam te vinden. Het restaurant moet kwaliteit met een grote K gaan leveren, een spannende keuken bieden en een topbediening krijgen. Ron Blaauw moet invulling aan het culinaire gedeelte gaan geven’, aldus Faber in de nieuwsbrief Culisite.

De bekende ontwerper Jan des Bouvrie gaat zich bezighouden met het interieur van de zaak. Het pand in het centrum van Blaricum is kort geleden, na sluiting van restaurant Merpatis, voor 1,3 euro verkocht aan L.J. de Leeuw Vastgoed in Blaricum. Die heeft het pand vorige week doorverkocht aan de nieuwe investeerders.

Reageer op dit artikel