nieuws

Oeuvreprijs GaultMillau naar Robert Kranenborg

Restaurant

Topchef Robert Kranenborg leidde de huidige generatie chef-koks op, en introduceerde het moderne koken in Nederland. Bij elkaar opgeteld heeft hij bijgedragen aan 41 Michelinsterren. Reden voor GaultMillau om hem de Oeuvreprijs 2008 toe te kennen.

Oeuvreprijs GaultMillau naar Robert Kranenborg

‘Vakman, leermeester, pionier. Deze ambachtelijke chef heeft een hele generatie aan gastronomen opgeleid’, zo introduceerde Jan van Lissum Kranenborg.

Net als vorig jaar was de winnaar van de Oeuvreprijs niet aanwezig hem in ontvangst te nemen. Kranenborg stond ten tijde van de uitreiking achter de kachel om een gala-diner voor 300 gasten te koken ter ere van de winst van de Gouden Pollepel.

Kranenborg laat in een reactie weten vereerd te zijn met de prijs. ‘Het is een grote eer, vooral omdat ik gewaardeerd wordt door het vak. Wat ik belangrijk vind is om kennis door te geven aan anderen. Dat wordt blijkbaar goed gewaardeerd’.

‘Van jongs af aan heb ik altijd het beste uit mezelf willen halen. Door bijvoorbeeld al vroeg stages te lopen bij de beste koks. De omschrijving pionier komt omdat ik een eigen stijl van koken heb. Ik vind dat eten avontuurlijk moet zijn’.

Vorig jaar was het Cees Helder die schitterde door afwezigheid, toen vanwege een welverdiende vakantie.

Nieuwsberichten over GaultMillau:

Ranglijsten uit GaultMillau: