nieuws

Oliver is invloedrijkste Britse kok

Restaurant

De Britse televisiekok Jamie Oliver is uitgekozen tot de invloedrijkste kok in zijn land. Oliver staat bovenaan de ranglijst van koks in het tijdschrift Good Food.

Oliver is invloedrijkste Britse kok

Oliver voert de laatste jaren campagne voor gezondere maaltijden op school. Hij geeft kansarme jongeren een kans in zijn keten van Fifteen-restaurants en verschijnt verder geregeld in televisieseries.

De vijfduizend mensen die stemden voor de lijst, kozen Delia Smith (‘Keukengeheimen’) als tweede en de schrijver van culinaire gidsen Egon Ronay staat derde. Televisiekok Gordon Ramsay, houder van zeven Michelinsterren voor verschillende restaurants, moet het doen met een vierde plaats, meldde de Engelse krant Cambridge Evening News vrijdag.

Vorige week moest Oliver Ramsay nog voorbij laten gaan in een ranglijst met rijkste koks. Oliver is goed voor een vermogen van 80 miljoen euro. Ramsay ‘doet’ 92 miljoen euro. De lijst is bepaald door restaurantomzet, boekenverkoop en televisie-inkomsten bij elkaar op te tellen.

Reageer op dit artikel