nieuws

Petitie: ‘Geen BTW op biologische voeding

Restaurant

In 2010 moeten in de bedrijfsrestaurants van de Rijksoverheid minimaal 40 procent aan biologische producten worden aangeboden. Ook scholen en zorginstellingen moeten meer gebruik gaan maken van biologische catering. Biocateraar Leo Dijkgraaf wil dat de overheid de biologische voedingsmiddelen BTW vrij gaat maken en is een petitie gestart.

Petitie: ‘Geen BTW op biologische voeding

De petitie op internet (via www.biobtwvrij.nl) is in korte tijd al door meer dan 3000 mensen ondertekend. Dijkgraaf, van het bedrijf Lekkerbio uit Veenendaal, vraagt de overheid om de komende twee jaar alle eko gecertificeerde voedingsmiddelen BTW-vrij te maken. BTW bedraagt op voedingswaren 6 procent.

Als tijdelijk de BTW op eco-eten wordt afgeschaft, zal de vraag daarnaar toenemen, verwacht Dijkgraaf. ‘Als het volume groter wordt, kunnen de prijzen dalen en kan er weer BTW worden geheven. In navolging op het stimuleringsbeleid in de autobranche, waarbij flinke kortingen worden gegeven op de bijtelling en de bpm van milieuvriendelijke auto’s, moet dit verzoek een haalbaar verzoek zijn’, aldus de biocateraar.

Reageer op dit artikel