nieuws

Plaats hygiënesticker op deur restaurant

Restaurant

Restaurants moeten een sticker op de deur krijgen waaruit blijkt of ze een schone keuken hebben, of niet. Daar pleit de Consumentenbond voor. Dat moet het voor consumenten makkelijker maken om te zien of een restaurant aan de hygiëne-eisen voldoet.

Plaats hygiënesticker op deur restaurant

Volgens de Consumentenbond wil 98 procent van de mensen weten of een restaurant hygiënisch is of niet. Dat blijkt uit een peiling die de organisatie hield. Volgens de Bond is de informatie nu nog onvoldoende toegankelijk en vaak onvolledig.

Bart Combée, directeur van de Consumentenbond, ziet hierin ook een taak voor de nVWA. ‘De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) moet meer doen om de informatie over hygiëne openbaar te maken. Nu weet alleen de inspecteur van de nVWA waar hij ’s avonds beter wel of niet kan gaan eten.’

Volgens de directeur is een stickersysteem erg goed voor restaurants. ‘Het is voor restaurants een stimulans om schoner te werken. Een slechte beoordeling werkt beter dan een waarschuwing.’

In New York is een dergelijk systeem succesvol, liet RTL Nieuws deze week weten. Ook in Denemarken en Groot-Britannië kunnen consumenten aan de deur zien of een restaurant aan de hygiëne-eisen voldoet.

Reageer op dit artikel