Platform voor culinair onderwijs van start

Platform voor culinair onderwijs van start

Het virtuele platform voor culinair onderwijs, 'Shoot the Chef', is onlangs gelanceerd. Op 26 augustus staat het nieuwe product centraal op een seminar ...

'Onze doelstelling is om tegen het einde van het jaar toch zo’n 75-100 hotelscholen aangesloten te hebben bij ‘Shoot the Chef', laat Frederik den Hollander van HRC International in Maastricht weten. Dit is een trainings- en loopbaanontwikkelingsorganisatie. Samen met hotelscholen in Oostenrijk, België, Slovenië, Wales en Bulgarije is het Limburgse bedrijf verantwoordelijk voor ‘Shoot the Chef’. Dit is een educatief en virtueel platform voor culinair onderwijs waarbij hotelscholen uit de gehele wereld zich kunnen aansluiten.

Sachertorte

Op het Engelstalige platform www.shootthechef.com staan instructiefilms en ander digitaal lesmateriaal welke gemaakt zijn door docenten van hotelscholen uit de hele wereld. Studenten en scholen die zich aansluiten, kunnen daarvan gebruik maken of zelf content aan leveren. Zo staat er bijvoorbeeld informatie over sachertorte door hotelschool Bad Gleichenberg. Deze informatie is aan de Europese competentieregels gelinked.

Op 26 augustus is er een gratis seminar over ‘Shoot the Chef’ voor horeca-opleidingen. Dit vindt plaats op de Hotelschool in Maastricht. Sprekers op deze bijeenkomst zijn Michiel Bakker (senior director van Starwood Corporate Brussel) en e-learning expert Marcel de Leeuwe.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.