nieuws

Recordaantal bezoekers Pasar Malam Besar

Restaurant

Het Euraziatische evenement Pasar Malam Besar heeft een recordaantal bezoekers getrokken. Het twaalfdaagse festival op het Haagse Malieveld verwachtte 120.000 bezoekers, maar kreeg er ruim 8000 meer. Dat maakte de organisatie maandag bekend.

Recordaantal bezoekers Pasar Malam Besar

De organisatie denkt dat het succes te danken is aan de ,,sterke programmering van het Tong Tong Festival”. Het Tong Tong Festival bood een programma met exposities en meer dan vierhonderd voorstellingen van muziek, dans, toneel, talkshows, lezingen en kookdemonstraties.

Op de 48e editie van het festival konden bezoekers onder meer genieten van stands met koopwaar uit de Oost, koks uit Azië en muziek. Het afgelopen jaar trok Pasar Malam Besar, dat letterlijk grote avondmarkt betekent, ruim 100.000 bezoekers.

Zaterdag bezochten ruim vijfhonderd mensen de speciale benefietvoorstelling voor Java. De opbrengst van de toegangskaarten van 10 euro is naar het Rode Kruis gegaan ten behoeve van de slachtoffers van de aardbeving op Java. Ook de collecte, die tot en met zaterdag al 20.000 euro had opgeleverd, gaat naar het Rode Kruis.

Reageer op dit artikel