nieuws

Sergio stuurt steunpilaren en briefje

Restaurant

Sergio Herman is maandagavond in de nieuwe GaultMillau uitgeroepen tot Beste Chef 2009. De kookkanjer zelf was niet aanwezig en stuurde drie steunpilaren om de award in ontvangst te nemen en liet een brief voorlezen.

Sergio stuurt steunpilaren en briefje

‘Ik geef elke dag alles. Daarom ben ik er niet’, las GaultMillau-baas Jan van Lissum voor uit de brief van Sergio Herman. ‘Mijn restaurant is een bedrijf geworden en dat gaat ten koste van mijn creativiteit. Het loslaten speelt een belangrijke rol waar ik nu mee bezig ben’, klonk het een tikkeltje misterieus.

Herman liet drie medewerkers, waaronder gastheer Geoffry Henderikse, opdraven om de prijs in ontvangst te nemen. Herman wordt voor veel dingen geroemd, vooral om het innoverende karakter van zijn keuken.

Naast de titel voor Beste Chef 2009 staat Oud Sluis samen met De Librije fier aan kop in de nieuwe GaultMillau. Zowel Oud Sluis als De Librije hebben 19,5 punten in de gids.

Reageer op dit artikel