nieuws

Sterrenkoks op bezoek bij The Grand

Restaurant

Hotel The Grand in Amsterdam had afgelopen weekend een geslaagde culinaire happening in huis. Samen met culinair journalisten en gastronomiekenners Alain Caron en Nicolas Rabaudy en culinair auteur Lise Goeman Borgesius had het hotelmanagement Franse topkoks als Albert Roux, Thierry Marx, Michel Sarran,Jean André Charial, Romain Corbière, Jérôme Bonnet en Alain Passard naar Amsterdam gehaald.

Sterrenkoks op bezoek bij The Grand

Dat gebeurde in het kader van Stars, Food & Art. Samen met vier Nederlandse collega’s (Cees Helder, Robert Kranenborg, Moshik Roth en Pieter Booy) kookten ze verdeeld over twee teams en over twee avonden speciale diners.

Traditionele chefs
Vrijdagavond was het de beurt aan chefs die traditioneel kookten (Roux, Romain, Helder, Serran, Bonnet). Onder het thema innovatief gingen de andere chef op zaterdag aan de slag. Beide avonden trokken zo’n negentig gasten. Per couvert betaalden ze 375 euro. Daarvan ging een deel naar een goed doel: Stichting Oudezijds 100.

Verrijking
Tussen de beide diners door discussieerden een achttal koks onder leiding van Caron en Rabaudy over de moleculaire gastronomie. De meeste chefs erkenden dat de nieuwe stroming een verrijking is en dat deze naast de andere kan bestaan. In plaats van alleen een Franse keuken is er ruimte voor een wereldse keuken.

Tentoonstelling
Naast het weekend met debat, diners en Franse gastkoks loopt tot 23 mei in Maison Descartes de bijbehorende tentoonstelling ‘La Forme des plats dans le monde.’

Zie ook:
Culinaire grootheden naar The Grand (apr, 2007)

Reageer op dit artikel