nieuws

Sterrenrestaurants vinden geen chefs

Restaurant

Volgens horeca Vlaanderen is het vinden van een opvolger de voornaamste zorg van haar 4000 leden. ‘De nieuwe generatie heeft een andere kijk op de balans tussen werken en leven’, zegt voorzitter Jan de Haes in De Morgen.

Sterrenrestaurants vinden geen chefs

Dit zegt hij in de Vlaamse krant naar aanleiding van de sluiting van sterrenstaurant ’t Oud Konijntje in Waregem. Die sluit de deuren bij gebrek aan opvolging. ‘Iedereen wil dat zijn kind de zaak overneemt, maar vergeet hoe zwaar het beroep is’, aldus eigenaar Frank Desmedt.

Directeur van de Hotelschool Ter Duinen herkent het probleem. ‘Slechts een klein deel van onze leerlingen wil in een toprestaurant werken. Daar weet je ’s morgens niet wanneer het werk er ’s avonds op zit. Daar lijden restaurants onder. Ze zijn het vergeefs zoeken naar gekwalificeerd personeel beu.’

Reageer op dit artikel