nieuws

Sterrenzaak gemolesteerd om foie gras

Restaurant

Restaurant Midsummer House (twee Michelin-sterren) in het Engelse Cambridge moest maandag noodgedwongen de deuren sluiten nadat de zaak de nacht ervoor zwaar was beschadigd door dierenactivisten die protesteerden tegen het serveren van foie gras.

Sterrenzaak gemolesteerd om foie gras

Op de gevel waren leuzen geklad als ‘Ban foie gras’ en ‘stop selling foie gras’. Daarnaast waren de sloten dichtgelijmd en waren de voordeur en ramen zwaar beschadigd, meldt Caterer.

De Britse afdeling van het Dieren Bevrijdings Front (Animal Liberation Front – ALF) heeft de verantwoordelijkheid voor de vernielingen opgeëist. Ze stelde dat het restaurant zichzelf tot doel van dergelijke acties maakt door de dierenmishandeling bij de productie van ganzenlever te ondersteunen en er aan te verdienen.

Ook gaf ALF aan dat dit niet de laatste aanval is geweest op Midsummer House. Vorige week nog protesteerde Animal Rights Cambrigde vreedzaam bij het restaurent. Deze groep ontkent elk verband met het veel radicalere ALF.

Reageer op dit artikel