nieuws

Sterzaken ontdekken Restaurant Week

Restaurant

Steeds meer sterrestaurants doen mee aan de Nationale Restaurant Week. De actieweek, waarbij tegen een gereduceerd tarief kan worden gegeven in deelnemende restaurants, wordt gehouden van 2 tot en met 8 maart.

Sterzaken ontdekken Restaurant Week

In totaal nemen deze editie van de Nationale Restaurant Week 650 restaurants deel waarvan 33 met een Michelinster. Vorige keer waren dat er nog elf, laat Jeroen van den Brink van organisator DiningCity.com weten.

‘De toename van sterrestaurants komt omdat de Nationale Restaurant Week speelt bekender wordt. Daarnaast zal de crisis ook wel meespelen. Ik verwacht extra veel gasten vanwege de crisis’, aldus Van den Brink.

Tijdens de Nationale Restaurant Week worden driegangendiners bij toprestaurants aangeboden voor 25 euro. Een driegangenlunch bij een toprestaurant gaat over de toonbank voor 20 euro. Totaal nemen er 650 restaurants deel aan de actieweek. Reserveren kan vanaf 4 februari om 10.00 uur via www.restaurantweek.nl.

‘Met meer dan zeshonderd deelnemende restaurants verspreid over heel Nederland kan het niet anders dan dat ook deze vijfde editie een ongekend succes gaat worden. Voor het eerst nemen nu ook restaurants in de provincies Zeeland, Groningen en Overijssel deel aan dit gastronomische evenement van formaat’, zegt Van der Brink.

De kick off van de actieweek is 3 februari. Deze vindt plaats in het Amstel Hotel in Amsterdam. Tijdens een speciale bijeenkomst verzorgen onder andere Roger Rassin van het Amstel Hotel, Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen, Co Simmers van ’t Veerhuis in Wolphaertsdijk en Wilco Berends van De Nederlanden in Vreeland de hapjes.

Reageer op dit artikel