nieuws

The Dylan pakt huiswijnprijs

Restaurant

The Dylan in Amsterdam schenkt de beste rode huiswijn in onze hoofdstad. Dat blijkt uit de Amsterdamse Huiswijncompetitie van IENS en Wijnsuggestie.nl. De Escudo Rojo 2003 van The Dylan werd als beste gekozen in de categorie Toprestaurant.

The Dylan pakt huiswijnprijs

In dezelfde categorie waarin The Dylan (M-L70GM16) scoorde, ging restaurant Ciel Bleu (M*L49GM15) aan de haal met de hoofdprijs onder de rosé huiswijnen. Ciel Bleu schenkt Hoya de Cadenas Rosado 2004. De beste witte huiswijn schenkt restaurant Het Tuynhuys (Abadal-Picapoll 2005).

De categorie Restaurant kent maar liefst vijf winnaars:

 • De Witte Uyl, Domaine François Chidaine 2005 (wit)

 • Gespot, Chateau Tour de Mirambeau 2005 (rosé)

 • Burger’s patio, Firriato – Branciforti Rosso 2004 (rood)

 • Palladio, Firriato – Branciforti Rosso 2004 (rood)

 • District V, Firriato – Branciforti Rosso 2004 (rood)

  In de categorie Eetcafé wordt de beste witte huiswijn (La Colombelle d’André Daguin 2005) geschonken door restaurant Letting. Restaurant Simpel schenkt de beste rosé huiswijn (Montemar Rosado 2005). En eetgelegenheid ’t Weesperplein de beste rode huiswijn (Osaado 2005).

  De jury bestond uit een vakpanel en een consumentenpanel. De vakjury, onder leiding van Harold Hamersma (Parool), bestond onder meer uit Ronald de Groot van Perswijn, Erwin Walthaus (sommelier van restaurant Le Garage) en Cuno van ’t Hoff van Wijnsuggestie.nl. De consumentenjury stond onder leiding van wijnboer Ilja Gort.

  The Dylan pakt huiswijnprijs

  Foto: Peter Kooijman

 • Reageer op dit artikel