nieuws

Topatleet wil restaurant starten

Restaurant

Topatleet Bram Som, een van Nederlands beste 800 meter lopers, wil een restaurant starten. Som droomt ervan om na zijn sportcarrière aan de slag te gaan als restaurateur.

Topatleet wil restaurant starten

Dat zegt hij in een interview bij Losse Veter, een website over hardlopen.

Som stelt dat niet veel mensen weten dat hij van koken houdt. Een boek van Jamie Oliver heeft hem veranderd waardoor hij graag in de keuken staat. Op de vraag waar al zijn geld aan opgaat, antwoordt hij: ‘mijn eigen restaurant dat ik wil beginnen na het lopen’.

Bram Som behaalde zijn grootste succes tijdens het EK 2006 in het Zweedse Götenborg. De in Terborg geboren atleet won de 800 meter op bijzondere wijze. Met zijn winnende tijd van 1.46,56 werd Som de eerste Nederlandse Europese kampioen in vierentwintig jaar.

Reageer op dit artikel