nieuws

Topkok Mario Ridder wordt ‘treincateraar

Restaurant

Mario Ridder, chef-kok van het tweesterrenrestaurant De Zwethheul in Schipluiden, gaat maaltijden maken voor treinen. Ridder bedenkt gerechten voor de hogesnelheidstrein ICE International, waarna Duitse cateringmedewerkers de gerechten maken.

Topkok Mario Ridder wordt ‘treincateraar

In De Telegraaf meldt Ridder dat het ‘een uitdaging is om een breed publiek te bereiken en een stukje smaakbeleving mee te geven’. Ridder heeft typische Hollandse maaltijden commercieel vertaald naar een breed publiek.

De maaltijden worden vervolgens gemaakt in Duitse keukens, waar cateringkoks op callsheets precies kunnen lezen wat Ridder heeft bedacht.

Het initiatief van Ridder bewijst dat steeds meer topkoks hun naam en bedrijfsnaam verbinden aan ‘vervoerspartijen’. Zo is het al enige tijd gebruikelijk dat topkoks maaltijden bedenken voor vliegmaatschappijen. De samenwerking van Ridder met ICE International is het eerste ‘culinaire samenwerkingsproject op rails’ in ons land.

Reageer op dit artikel