nieuws

Topkoks krijgen artiestenbureau voor cateringklussen

Restaurant

Diverse jonge topchefs hebben zich verenigd om meer cateringactiviteiten te verzorgen. Sterrenkoks als Thorvald de Winter, Peter Gast en Rik Jansma zijn via Sterrenkoks.nl te boeken voor thuisdiners of bedrijfscatering. Sterrenkoks.nl zegt een artiestenbureau voor topkoks te zien.

Topkoks krijgen artiestenbureau voor cateringklussen

Sterrenkoks.nl is recent gelanceerd en heeft als doel topchefs aan te bieden voor allerlei cateringactiviteiten. ‘Voor een dinertje thuis, voor bedrijfsevents of voor cateringpartijen’, zegt Hanny Straaijer, directeur van Sterrenkoks.nl, onderdeel De Feest en Eventarchitect.

‘Wij nemen allerlei zaken uit handen van de koks, zoals het regelen van meubilair, bedienend personeel en facturering. Wij zijn een artiestenbureau voor topkoks. Onze doelstelling is ook om koks meer als artiesten neer te zetten’, aldus Straaijer.

Vijfgangenmenu

De koks die vooralsnog deelnemen aan Sterrenkoks.nl zijn Peter Gast van ’t Schulten Hues in Zuthpen, Rik Jansma van Basiliek in Harderwijk, Niven Kunz (momenteel restaurantloos en werkzaam bij De Librije), Luc Kusters, Thorvald de Winter van Apicius in Bakkum en François Geurds, die een nieuw restaurant start in Rotterdam.

Sterrenkoks.nl is 15 januari gestart en de eerste vijf cateringopdrachten zijn binnen, zegt Gerbert Janssen van Feest en eventarchitect. ‘Afhankelijk van het aantal opdrachten bepalen we of er meer koks kunnen deelnemen aan Sterrenkoks.nl. De kosten om een topkok over de vloer te krijgen variëren van zo’n honderd tot 115 euro persoon. Daarvoor wordt een vijfgangenmenu, inclusief amuses en wijnarrangement geserveerd’.

Leeftijd

Peter Gast, bedenker van het product, zegt dat het idee min of meer geboren is uit frustratie. ‘Ik heb me een paar keer in de vinger gesneden met een cateringklus. Daarnaast is er veel gedoe omheen. Al pratend met vakcollega’s bleek dat die daar ook tegenaan liepen. Zo is dit idee ontstaan.’

Gast vervolgt: ‘Onze core business is en blijft het runnen van restaurants op hoog niveau. Maar tegen interessante cateringklussen willen we minder vaak nee zeggen. Het team van onze koks wordt in de toekomst uitgebreid. Leeftijd is onze bindende factor’.

Reageer op dit artikel