nieuws

‘Topzaken willen snel rookverbod

Restaurant

Als het aan de betere restaurants van ons land ligt, komt er snel een rookverbod in restaurants. Wel vindt de helft van de topzaken dat er nog een aparte rookruimte moet zijn om tussen het eten door een sigaret of sigaar op te steken.

‘Topzaken willen snel rookverbod

Dat blijkt uit een enquête van de website www.bijzondere-restaurants.nl, een site met een overzicht van de betere eetgelegenheden van ons land. BijzondereRestaurants.nl hield een enquête onder 350 restaurants in ons land.

Ruim 80 procent van de respondenten vindt dat er per 1 juli 2007 een rookverbod mag worden ingevoerd. De restaurants geven aan dat dit vooral het belangrijkst is voor het personeel en de gasten.

Discussie met gasten

Bijna 70 procent is het eens met de stelling ‘Gasten moeten in een aparte rookruimte tussendoor kunnen roken’. 27,8 procent is het oneens met deze stelling. Deze uitkomst geeft aan dat de betere restaurants in ons land niet staat te springen voor een volledig rookverbod. In een toelichting meldt BijzondereRestaurants.nl dat de eetgelegenheden wel duidelijk wensen qua beleid, om zo een einde te maken aan discussies met gasten.

Enkele deelnemende restaurants aan de enquête zijn:

 • Seinpost (Scheveningen)

 • Parkheuvel (Rotterdam)

 • De Vrienden van Jacob (Santpoort)

 • ’t Brouwerskolkje (Overveen)

 • Château St. Gerlach (Valkenburg a/d Geul)

 • De Fuik (Aalst)

  Zie ook:

  Minister: Rookverbod zorgvuldig invoeren

 • Reageer op dit artikel