nieuws

Twee nieuwe sterleden bij Alliance

Restaurant

De Alliance Gastronomique krijgt er per 1 januari twee nieuwe leden bij. Hof van Sonoy in Blokzijl en Auguste in Maarssen sluiten zich aan bij het samenwerkingsverband van toprestaurants. De twee nieuwe leden zijn beide in het bezit van een Michelinster.

Twee nieuwe sterleden bij Alliance

Chef Karl van Baggem en Iris Pauw zijn eigenaar van Auguste. Chef Paul van Staveren en Sonja van Staveren runnen restaurant Hof van Sonoy in Blokzijl. Beide chefs gelden als jonge talenten in de culinaire wereld.

Vakgenoten

Maandag 4 december werden de nieuwe leden in Palazzo, een tijdelijk theaterrestaurant in Amsterdam, gepresenteerd aan vakgenoten en aan persrelaties. De nieuwe leden verzorgden met hun brigades de lunch en werden daarin bijgestaan door medewerkers van andere Alliance-restaurants.

Gespot

Restaurateurs kunnen zichzelf niet aanmelden als lid. Zij worden gespot door Alliance-leden zelf en moeten aan een aantal eisen voldoen. De keuken moet ambachtelijk werken, het gastheerschap moet deskundig en hartelijk zijn, het restaurant moet in bezit van of potentie tot een Michelinster hebben.

Persoonlijke redenen

De Alliance Gastronomique telt 36 leden waarvan zeven in België. Het Koetshuis Schuttersveld in Enschede, De Roggebot in Ermelo en De Eiken in Oostmalle (B) hebben om persoonlijke redenen hun lidmaatschap opgezegd.


Reageer op dit artikel