nieuws

Van der Kroft weg bij De Kersentuin

Restaurant

Chef-kok Michel van der Kroft is weg bij het Amsterdamse toprestaurant De Kersentuin. Zaterdag 1 juli nam hij afscheid van het restaurant van Bilderberg Garden Hotel, naar nu blijkt. Bilderberg heeft het nieuws zojuist in een persbericht bekendgemaakt.

Van der Kroft weg bij De Kersentuin

Van der Kroft werkte zes jaar voor De Kersentuin. Hij wordt opgevolgd door de huidige sous-chef Marcel de Leeuw. De Leeuw werkte eerder bij Prinses Juliana in Valkenburg. Daarnaast won De Leeuw in 2002 de prestigieuze kookwedstrijd om de Zilveren Champignon. In 2001 won hij de wedstrijd om de Zilveren Garde.

‘Ik heb hier fantastische jaren beleefd, veel geleerd en ik ben er trots op in dit restaurant zes jaar chef-kok te zijn geweest. Het nieuwe concept staat en dat is voor mij het signaal om een nieuwe uitdaging te zoeken’, aldus Van der Kroft in een eerste persverklaring.

Ed Jongen, general manager van Bilderberg Garden Hotel, noemt het vertrek van Van der Kroft spijtig. ‘Michel heeft veel betekend voor De Kersentuin. We raken een goede vakman kwijt en respecteren zijn beslissing. We wensen hem veel succes’, aldus Jongen.

Ook Dries van der Vossen, algemeen directeur van Bilderberg, betreurt Van der Krofts vertrek. ‘Hij heeft een geweldig team voor de toekomst opgeleid’, aldus Van der Vossen.

Van der Kroft slaagde in november 2005 voor proef Meesterkok. In februari 2006 werd hij geïnaugureerd tot SVH Meesterkok. In 2003 behaalde Van der Kroft de titel ‘Beste Leerbedrijf van het Jaar’.

De in Hoorn wonende topkok gaat zich de komende maanden oriënteren op een nieuwe uitdaging. ‘Alle opties staan open, zowel in binnen- als buitenland. Ik wil culinair de diepte in en mijn doel hoog bijstellen’, aldus Van der Kroft.

De nieuwe chef-kok Marcel de Leeuw