nieuws

Verkiezing rosé van het jaar

Restaurant

Tijdens het negende Nederlands Wine & Food Festival wordt de beste rosé van het jaar gekozen. Dat gebeurt op 7 juni in de St. Olofskapel van het NH Barbizon Palace in Amsterdam.

Verkiezing rosé van het jaar

Alle roséwijnen die tot de finale zijn doorgedrongen, zijn hier te proeven. Nieuwe categorieën dit jaar zijn de sparkling rosé en de rosé champagne.

‘Na de sterke revival in 2008 van Prosecco en overige mousserende wijnen, verwacht ik dat mousserende- en lichtsprankelende roséwijn dé zomertrend in 2009 wordt’, aldus juryvoorzitter Jan van Lissum.

‘Deze categorie is altijd buiten de beoordelingen gelaten, maar op verzoek van producenten en importeurs dit jaar toegevoegd aan de drie hoofdcategorieën.’

De verkiezing van ‘Rosé van het Jaar’ is volgens Van Lissum bij uitstek de graadmeter voor wat er aan kwaliteitswijnen verkrijgbaar is op de Nederlandse en Belgische markt.

De organisatie is in handen van The Wine & Food Association, dat een partnership heeft met Koninklijke Horeca Nederland en gastronomische samenwerkingsverbanden als Alliance Gastronomique, Les Patrons Cuisiniers en Jeunes Restaurateurs d’Europe Nederland. Van elk samenwerkingsverband zit zijn beste sommelier in de jury.

Reageer op dit artikel