nieuws

Vervallen Bib ‘volledige verrassing’ voor Savarijn

Restaurant

Het Savarijn in Nijmegen is de Bib Gourmand na acht jaar kwijt. Tot verrassing van eigenaar Ineke van Locven. ‘Ik ben er steeds van uitgegaan dat we de Bib zouden houden. We hebben geen prijsverandering doorgevoerd. Of we sterkandidaat zijn? Dat weet ik niet.

Vervallen Bib ‘volledige verrassing’ voor Savarijn

Ineke en haar man Nic werden maandagochtend via sms geïnformeerd over het vervallen van de Bib Gourmand. ‘De Bib weg, nu een ster?’, was de strekking van de inhoud. ‘Tot die tijd ben ik er geen moment mee bezig geweest’, aldus Ineke van Locven. ‘Voor mij was het behouden van de Bib tot die tijd een vanzelfsprekendheid. Vorig jaar was Michelin vol lof over ons in de gids.’

Michelinster

Het Savarijn kreeg maandag 31 oktober van GaultMillau de titel Wijnkaart van het Jaar 2012. Of dit de opmaat is voor een Michelinster, weet Van Locven niet. ‘Daarover heb ik vanochtend voor het eerst kunnen nadenken. Ik heb het er ook over gehad met een collega uit Wamel die ook een Bib Gourmand heeft (De Weeghbrug, red.).’

Van Locven: ‘Natuurlijk is een ster een eer, maar we wilden de Bib eigenlijk niet kwijt. We hebben in het weekeinde veel eters uit het westen en voor die mensen speelt het absoluut een rol dat je als restaurant een positeve prijs-kwaliteitvermelding hebt.’

‘Als we een ster krijgen, dan gaan we gewoon op dezelfde manier verder. Maar de perceptie van de gast is anders en ik weet niet of dat een voordeel is in deze economisch moeilijke tijd.’

Van Locven: ‘Ik heb er nu toch wel buikpijn van, en ben zenuwachtig. In het verleden werden de Bib Gourmands en sterren op dezelfde dag bekendgemaakt, nu moeten we nog drie weken wachten voordat we weten of we een ster mogen ontvangen.’

Meer over de Bib Gourmands:

Reageer op dit artikel