nieuws

Voedingscentrum: kooklessen terug op school

Restaurant

Kooklessen moeten weer terugkeren op scholen. Dat zegt het Voedingscentrum. De organisatie wil dat scholen leerlingen leren hoe ze gezond en lekker kunnen koken.

Voedingscentrum: kooklessen terug op school

Dat meldt De Telegraaf. ‘Vroeger leerden veel vrouwen koken op de huishoudschool, maar tegenwoordig moet iedereen het zelf maar uitzoeken. Daardoor ontbreekt bij veel mensen de kennis om voedsel echt goed te bereiden’, aldus Broudewijn Breedveld van het Voedingscentrum in de ochtendkrant.

De kooklessen moeten ervoor zorgen dat problemen met overgewicht worden voorkomen. Breedveld vindt het wenselijk dat jongeren op school leren hoe ze groente moeten koken. Hij wijst erop dat groente gekookt moet worden in een pan met slechts een klein laagje water.

Reageer op dit artikel