nieuws

Waarschuwing op verpakking foie gras

Restaurant

De Franse topkok Albert Roux, die furore maakt in Groot-Brittannië, wil dat op de verpakking van klassiek gemaakte foie gras een waarschuwing komt te staan zoals op sigarettenpakjes.

Waarschuwing op verpakking foie gras

Roux wil zo meer aandacht voor minder dieronvriendelijke productiemethoden van foie gras. ‘Net als op verpakking van sigaretten moet er een waarschuwing op de verpakking van foie gras komen, zodat mensen weten wat er is gebeurd met het dier’, aldus Roux in de Scotsman.

De topchef deed zijn oproep tijdens een evenement in het Schotse Rocpool Reserve Hotel in Inverness. In dit hotel gaat Roux het komende jaar de f&b onder handen nemen. In het vijfsterrenhotel gaat Roux het ontbijt en de roomservice verzorgen. Daarnaast krijgt het tophotel van april een nieuw restaurant onder de naam Chez Roux.

Reageer op dit artikel