nieuws

Wereldmuseum ziet entree in Lekker als erkenning

Restaurant

We merken dat we vaker worden genoemd en dat is erg leuk.’ Maître Danny Gonzalez constateerde woensdag met tevredenheid dat het restaurant van het Wereldmuseum in Rotterdam in Lekker 2012 binnenkwam op plek 70. ‘Vorig jaar op de drempel en nu op zo’n mooie plaats.

Wereldmuseum ziet entree in Lekker als erkenning

Gonzalez en chef-kok Wim Severijn wisten al dat ze nieuwkomer waren in de top 100 van 2012. ‘Dat had Lekker al bekendgemaakt. Bijzonder dat we zo hoog binnenkomen, we zijn immers nog geen twee jaar open.’

Nederlands eerste driesterrenkok Cees Helder was nauw betrokken bij het voortraject. ‘Hij heeft meegedacht over het concept en de eerste weken meegedraaid. Nu ligt de volledige verantwoordelijkheid bij Wim.’

Het Wereldmuseum is een restaurant in een culturele instelling. ‘We hebben bewust gekozen voor een kwaliteit in een restaurant dat onafhankelijk van en in samenwerking met het restaurant kan draaien. Bijzonder is dat we met het restaurant het museum ondersteunen.’

Gonzalez is zich er ook van bewust dat steeds vaker over zijn restaurant wordt gesproken. ‘Ja, dat is erg leuk. We worden vaker uitgenodigd voor bijeenkomsten, proeverijen en dergelijke en krijgen bezoek van collega’s. En weten dat we maandag ook een positieve beoordeling krijgen bij GaultMillau. Aan verder vooruitkijken, waag ik mij niet.’

Meer over Lekker 2012:

Reageer op dit artikel