nieuws

Winnaar ‘Belgische Mijn Tent is Top’ failliet

Restaurant

De winnaar van Mijn Restaurant, de Belgische variant op Mijn Tent is Top, is failliet. Restaurant Dell’Anno in Kortrijk moet een jaar na de overwinning op de Belgische tv de deuren sluiten.

Winnaar ‘Belgische Mijn Tent is Top’ failliet

De sluiting volgt op een overname van de zaak twee weken geleden. Eigenaar en chef-kok Claudio Dell’Anno verkocht de aandelen van het restaurant voor een symbolisch bedrag aan een nieuwe eigenaar. De nieuwe eigenaar voelt zich bedrogen nu hij twee weken laten de deur heeft moeten sluiten. Door de sluiting verliezen zeven mensen hun baan.

Restaurant Dell’Anno won vorig jaar Mijn Restaurant. Nadien is het nooit echt rustig geweest rond het restaurant. In maart dit jaar verbraken de winnaars Claudio Dell’Anno en Gaëlle Six hun relatie. Dell’Anno zou Six flink hebben moeten uitkopen. Twee weken geleden nam Dell’Anno afscheid van zijn restaurant. Dell’Anno is inmiddels aan de slag gegaan in het restaurant van zijn vader in Knokke.

Mijn Restaurant

Restaurant Dell’Anno is niet de eerste zaak uit Mijn Restaurant die failliet is gegaan. Vorig jaar ging het Antwerpse Matizze al bankroet. Een andere deelnemer, Exquisa in Hasselt, laat weten het eveneens moeilijk te hebben.

De sluitingen zijn voor de programmamakers in ieder geval reden om in Mijn Restaurant meer aandacht te besteden aan het financiële aspect van een restaurant. Mijn Restaurant is aan haar derde tv-seizoen bezig en kan gezien worden als een variant op het in ons land bekende Mijn Tent is Top.