Zwethheul investeert voor € 50.000 in nieuw porselein

Zwethheul investeert voor € 50.000 in nieuw porselein

Restaurant de Zwethheul in Schipluiden van Cees Wiltschut en chef Mario Ridder investeert voor 50.000 euro in nieuw porselein. Tijdens de perspresentatie van Ridders eerste kookboek op woensdag 18 juli vertelde de topkok dolgelukkig te zijn met het nieuwe servies.

Het porselein is exclusief en afkomstig uit Duitsland. Voor het nieuwe exclusieve servies betaalt Wiltschut maar liefst 50.000 euro.

Het Duitse merk Hering Berlin bestaat sinds 1992 en heeft in korte tijd diverse designprijzen gewonnen. De handgemaakte producten staan in musea in verschillende landen. De Zwethheul is het eerste restaurant in Nederland dat het servies krijgt.

De Zwethheul investeert fors. Na een tonnen kostende renovatie van keuken en restaurant maakten Wiltschut en Ridder ook bekend de keukenbrigade uit te gaan breiden naar tien man.

Ridder: ‘We zijn super ambitieus. We willen verder groeien. De gasten vinden het geweldig. De lunch draait heel goed. Heel regelmatig hebben we dertig tot veertig gasten.’