Groupon-deal voor Koetshuis* Bennekom

Groupon-deal voor Koetshuis* Bennekom

Net als Niven Kunz, Kaatje bij de Sluis en De Karpendonkse Hoeve gaat nu ook sterrestaurant Het Koetshuis in Bennekom in zee met Groupon. Chef-kok Wicher Löhr wil met de deal nieuwe gasten bereiken om het verlies op de zakelijke markt te compenseren.

Het Koetshuis in Bennekom biedt via Groupon twee deals aan: een zevengangen diner gaat weg voor 99 euro voor twee personen en een viergangen lunch staat in de boeken voor 49 euro voor twee personen. Ga je met vier personen dineren dan betaal je 179 euro en voor acht personen 259 euro. Voor de lunch geldt dat vier couverts 89 euro kosten en acht stuks 129 euro. De deal is exclusief drank en is te verzilveren tot 10 januari 2013.

Groupon heeft de exclusieve Blacklabel-deal op woensdag 6 juni verspreid en de kortingsdeal is 24 uur te boeken. Op donderdagochtend had Het Koetshuis al duizend couverts als gereserveerd staan. 'Zowel diner als lunch. Ik kan nu nog niet zeggen dat het één beter loopt dan het ander,' zegt chef-kok Wicher Löhr van Het Koetshuis.

Het Koetshuis werd benaderd door Groupon en om het verlies aan zakelijke gasten op te vangen hebben Saskia en Wicher Löhr besloten mee te doen. 'Zakelijke gasten laten het afweten. Veel bedrijven mogen zelfs niet meer dineren in sterrestaurants. Dat merken wij heel goed. En als je twee of vier gasten hebt voor de lunch is dat voor niemand leuk. Voor de gast niet, maar voor ons ook niet. Je draait het liefst volle bak. Groupon heeft een heel groot bereik en het is nu aan ons om er voor te zorgen dat een deel van de gasten terugkomt.'

Wat Het Koetshuis per couvert moet afdragen aan Groupon wil Löhr voor zichzelf houden. Ook kan hij niet zeggen hoeveel couverts hij hoopt te verkopen. 'Het is voor ons de eerste keer en dus afwachten.'

Van de twintig tafels van Het Koetshuis is per lunch of diner slechts een deel gereserveerd voor Groupon-gasten. 'We hebben er bewust voor gekozen ook ruimte vrij te houden voor onze vaste gasten.' Löhr hoopt dat door deze deal het restaurant en het terras tijdens deze sportzomer met een EK Voetbal, Olympische Spelen en de jaarlijkse evenementen zoals de tennistoernooien en de Tour de France toch nog goed gevuld zijn.

Drie sterzaken gingen Het Koetshuis al voor in de samenwerking met Groupon, Niven in Rijswijk, Kaatje bij de Sluis in Blokzijl en De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven. Misset Horeca belde deze bedrijven en vroeg hen naar hun ervaringen met hun kortingsdeal.