nieuws

Groeiambities voor Restaurant Vandaag

Restaurant

Restaurant Vandaag met een vestiging in Utrecht en een recent geopende locatie in Amsterdam heeft verdere groeiambities. Hoeveel zaken en waar die in Nederland moeten komen, kan chef Paul Verheul nog niet kenbaar maken. ‘Maar we hebben zeker de ambitie om naast de huidige vestigingen nieuwe locaties te starten.

Groeiambities voor Restaurant Vandaag

All-in restaurant Vandaag – opvallend om het hoge aantal couverts in Utrecht (620) en Amsterdam (420) – wil uitbreiden. Chef Paul Verheul spreekt die ambities uit tegenover Misset Horeca. ‘Maar’, zo maakt hij voor nu even pas op de plaats, ‘Amsterdam is pas net open. We willen eerst die locatie goed neerzetten.’

Vandaag hanteert een all-in prijs van 29,50 euro per persoon voor twee uur, eten en drinken, met uitzondering van alcohol. Alcoholische drank kan apart bijgekocht worden. Nieuw in Amsterdam zijn de brunches op zondag. Van 11.30 tot 14.00 uur en voor de prijs van 24,95 per persoon. Eigenaren van de formule zijn Jim en Michelle Xu.

Het restaurant in Amsterdam – tegenover de Rai – dat werkt met front-cooking heeft 20 koks nodig om te kunnen draaien.  ‘Ook op maandag en dinsdag,’ zegt Verheul. Gasten kunnen er terecht voor gerechten uit keuken van over de hele wereld. Er zijn anti-pasti, zeevruchten, pizza, pasta, vlees van de grill, vis (zalm, slibtong, coquilles, gamba’s), salades, wok gerechten en desserts verkrijgbaar.

Volgens Verheul streeft hij in Amsterdam een hoger niveau naar dan in Utrecht. ‘Gasten merken dat aan het grote verlichte zeevruchten eiland. En dat Edwin Kats bij de zaak betrokken is, zegt natuurlijk ook wel iets.’

Edwin Kats

Verheul is naast Utrecht ook verantwoordelijk voor de culinaire invulling in Amsterdam. Edwin Kats adviseert hem. ‘Kats is achter de schermen onze adviseur. Hij heeft natuurlijk grote kennis van de internationale keuken. Tot hij aan de slag gaat met zijn nieuwe zaak in Den Bosch, het voormalige Chalet Royal, blijft hij adviseren.’

Restaurant Vandaag in Amsterdam wordt op woensdag 31 oktober officieel geopend.

Bekijk hier een fotoreportage van het restaurant.

Reageer op dit artikel