nieuws

Restaurant Moshik Roth wordt filmdecor

Restaurant

Restaurant &samhoud places in Amsterdam van Moshik Roth en Salem Samhoud dient als décor voor de film Het Diner. Het is een verfilming van de gelijknamige bestseller van Herman Koch en vertelt over twee echtparen die een avond uit eten gaan in een restaurant.

Restaurant Moshik Roth wordt filmdecor

De scenes uit de film Het Diner die zich in het restaurant afspelen worden opgenomen in het eind augustus geopende Amsterdamse restaurant &samhoud places, van Salem Samhoud en tweesterren chef Moshik Roth.

Roth zegt het een eer te vinden dat de film in zijn restaurant wordt opgenomen en dat &samhoud als filmlocatie mag dienen. ‘Ik hoop mensen met gastronomie te inspireren en te verbinden.’

Acteurs Jacob Derwig, Thekla Reuten, Daan Schuurmans en Kim van Kooten vervullen de hoofdrollen in de Eyeworks speelfilm Het Diner. Het Diner vertelt over twee echtparen die een avond uit eten gaan in een restaurant. Ze praten over alles maar vermijden waar ze het eigenlijk over moeten hebben: hun 15-jarige zonen en de gruwelijke daad die zij op hun geweten hebben. Het scenario en de regie zijn in handen van Menno Meyjes en in oktober 2013 verschijnt Het Diner in de Nederlandse bioscopen.

Reageer op dit artikel