nieuws

Tuurlijk Herman, praat de boel maar schoon

Restaurant

Jacqueline Nijst, met restaurant Choix du Chef in 2008 deelnemer van Mijn Tent is Top, zet vraagtekens bij de verklaring van Herman den Blijker dat het aantal sluitingen van deelnemers van de tv-serie niet aan het programma ligt.

Tuurlijk Herman, praat de boel maar schoon

‘Tja tuurlijk Herman praat je de boel schoon, maar ja het moest uiteindelijk wel bloedmooie tv worden door een stel onervaren enthousiastelingen met een grote droom in een cascopand te zetten’, schrijft Nijst op Facebook.

Ze reageert hiermee op een videointerview van MissetHoreca.nl met Herman den Blijker, waarin de presentator zegt dat het programma geen fouten heeft gemaakt. Den Blijker reageerde op eigen verzoek, nadat er kritiek was op het programma vanwege een groot aantal sluitingen. Inmiddels hebben acht van de twaalf deelnemers hun deuren gesloten.

Nijst, die Choix du Chef twee jaar na de tv-serie door gebrek aan succes moest sluiten, neemt Den Blijker als presentator niets kwalijk. Wel zet ze vraagtekens bij de opmerking van Den Blijker dat de schuld voor een deel bij de deelnemers ligt.

Nijst stelt dat hun ‘droomrestaurant’ resulteerde in een huur van 5.000 euro en een aflossing van 3.000 euro per maand. ‘En de acht weken tijd zorgde ervoor dat je geen tijd had om daar bij stil te staan. En tot overmaat van ramp kwam er nog een crisis overheen’, aldus Nijst.

Reageer op dit artikel