nieuws

Twintig jaar Bib Gourmand voor De Jonge Dikkert

Restaurant

Voor de twintigste keer een Bib Gourmand voor De Jonge Dikkert in de Michelingids 2013’, twitterde eigenaar Eugène van Angelbeek, nadat zijn restaurant in Amstelveen maandag 5 november opnieuw een prijs-kwaliteitbeloning ontving van Michelin.

Twintig jaar Bib Gourmand voor De Jonge Dikkert

De Jonge Dikkert in Amstelveen ontving maandag 5 november voor het twintigste achtereenvolgende jaar een Bib Gourmand van Michelin. ‘En in 2013 bestaat de zaak twintig jaar’, reageerde Eugène van Angelbeek, die het hebben van de beloning voor prijs-kwaliteit onderdeel van de bedrijfsvoering noemt.

Bib Gourmand onderdeel van bedrijfsvoering

Eigenaar Van Angelbeek van De Jonge Dikkert in Amstelveen was nog chef-kok van het restaurant toen het voor 1994 een Bib Gourmand ontving van Michelin. ‘In 1993 moest restaurant De Dikkert, dat jaren in het bezit was van een Michelinster, de deuren sluiten vanwege een faillissement. Het heropende als De Jonge Dikkert en sinds die tijd is het halen en houden van een Bib Gourmand echt onderdeel van onze bedrijfsvoering’, aldus Van Angelbeek.

Mensen komen voor Bib Gourmand

Maandag 5 november lukte het voor de twintigste opeenvolgende keer. Van Angelbeek: ‘We merken echt dat mensen daarvoor naar ons restaurant komen. Met name het aantal herhalingsbezoeken ligt opvallend hoog en wij denken dat dit met elkaar te maken heeft.’

‘We hebben vanochtend een klein huppeltje gemaakt en de bossen bloemen voor de medewerkers zijn besteld’, aldus Van Angelbeek over hoe de hernieuwde Bib Gourmand is ontvangen bij hem en Arjen Kräwinkel, met wie hij samen verantwoordelijk is voor de bedrijfsvoering. ‘En nu gaat de aandacht weer naar onze lunchende gasten.’

Klik hier voor de vervallen Bib Gourmands 2013


Klik hier voor de nieuwe Bib Gourmands 2013



Klik hier voor het volledige overzicht met Bib Gourmand Restaurants

Reageer op dit artikel