nieuws

Verlies Bib betekent Michelinster voor Blok’s Amersfoort

Restaurant

Chef-kok Marco Blok reageerde drie weken geleden verbaasd en verrast op het verlies van de Bib Gourmand. Maandag 26 november hoorde hij van een ex-personeelslid dat zijn restaurant Blok’s in Amersfoort in de nieuwe Michelingids staat met één ster. ‘Dit nieuws moet nog landen, ik had hier absoluut geen rekening mee gehouden.

Verlies Bib betekent Michelinster voor Blok’s Amersfoort

Marco Blok was niet aanwezig in Maastricht en hoorde van collega Kars van Wechem dat de presentatie van de nieuwe Michelinsterren in de Hoge Hotelschool Maastricht live was te volgen.

‘Ik kreeg de livestream echter niet aan de gang en ben toen maar de krant gaan lezen. Een oud-personeelslid was de eerste die belde met het sternieuws.’

Bib-verlies betekent ster

Blok weigerde te geloven dat het verlies van de Bib Gourmand voor Blok’s de toekenning van een Michelinster zou gaan betekenen. ‘Ik kon het verlies van die Bib niet verklaren en was er in eerste instantie ook absoluut niet blij mee.’

‘Dat dit nu leidt tot een ster, moet nog even landen. Ook omdat het allesbehalve vanzelfsprekend is. Ik heb zeventien verloren Bib Gourmands geteld en ik ben de enige die een Michelinster heeft gekregen.’

‘Er gaat niets veranderen’

‘We zijn vanavond gewoon open en gaan dus snel verder met het uitoefenen van het vak’, aldus Blok. ‘Gasten moeten niet denken dat er nu dingen gaan veranderen, want dat is absoluut niet het geval. Niet wat betreft de prijzen en niet wat betreft de producten.’

Reageer op dit artikel