nieuws

Winnaars Grootspraak 2013 in Randstad en noorden

Restaurant

De Randstad en het noorden van Nederland leveren dit jaar het Wijnrestaurant van het Jaar en het Restaurant van het Jaar in Grootspraak. De winnaars worden vrijdag 23 november bekendgemaakt. Bovendien laten de makers van de culinaire gids weten ‘gelukkig zijn te zijn met een aantal jonge chefs’.

Winnaars Grootspraak 2013 in Randstad en noorden

‘We geven nog geen namen en getallen, maar kunnen wel vast wat tipjes van de sluier geven’, zo meldt Grootspraak in een persbericht vooruitlopend op de presentatie van de nieuwe gids op maandag 26 november.

Prijs-kwaliteit voorbeeldig

De culinaire gids spreekt over twee mooie winnaars: het Wijnrestaurant van het Jaar en het Restaurant van het Jaar. ‘Eentje in de Randstad, waarvoor geldt dat wat goed is snel komt. De ander, gestaag gegroeid, in het noorden van ons land waardoor de kwaliteit minder in de schijnwerpers stond.’

Verder ‘verklapt’ Grootspraak over de winnaars: ‘Beide voorbeeldig als het gaat om de verhouding tussen prijs en kwaliteit voor zowel de wijnen als de menu’s, en allebei met een geheel eigen keuken.’ Vrijdag 23 november worden de winnaars bekendgemaakt.

Opnieuw geen Wijnbar van het Jaar

Een Wijnbar van het Jaar wordt opnieuw niet benoemd. ‘Omdat die echte topper die wijnbar van het jaar zou kunnen zijn na de eerdere winnaars, er nog niet is’, aldus Grootspraak. ‘We hebben er wel een op het oog voor volgend jaar.’

Nieuwe generatie jonge chefs
Een speciale vermelding is er voor jonge chefs. Grootspraak daarover: ‘We zijn heel gelukkig met een aantal jonge chefs. Een nieuwe, aanstormende generatie en onmiddellijk met een hoge notering binnenkomend.’

De culinaire gids heeft het over ‘durfals die er in deze tijd toch in slagen om ons blij te maken met verschillende formules, maar altijd met heel spannend en lekker eten. Jonge restaurateurs waar we nog veel van zullen gaan horen.’

Grootspraak 2013 verschijnt op maandag 26 november. De culinaire gids voor wijnliefebbers wordt uitgegeven door Perswijn Media en Evenementen. De gids is ook als iPhone-app beschikbaar.

Reageer op dit artikel