nieuws

Award uitgeverij Tony Le Duc en Sergio Herman

Restaurant

Minestrone van Tony Le Duc heeft een Gourmand World Cookbook Award gewonnen. De culinaire uitgeverij, waarvan driesterrenchef Sergio Herman sinds november 2011 mede-eigenaar is, is uitgeroepen tot ‘Best Cookbook Publisher of the Year’.

Award uitgeverij Tony Le Duc en Sergio Herman

De bekendmaking van de award voor Best Cookbook Publisher of the Year is gedaan voorafgaand aan de jaarlijkse Gourmand World Cookbook Awards in Parijs, in 2012 op zaterdag 23 februari. Die dag ontvangen de beste boeken van 2012 in zestig categorieën, waarvan twintig culinair, een award.

Minestrone werd tot beste verkozen uit een lijst met uitgeverijen uit maar liefst 171 landen. De culinaire uitgeverij is van Tony Le Duc en sinds november 2011 is driesterrenchef Sergio Herman van Oud Sluis in Sluis mede-eigenaar.

De jury schrijft in haar motivering: ‘The smallest publishing house in the world, creating unique cookbooks, for nine years, with a maximum of three a year. Publisher-photographer Tony Le Duc has reached now the highest level of excellence in publishing.’

Minestrone maakt kans op nog een award. In de categorie beste designboek staat Sergiology op de shortlist.

Reageer op dit artikel