nieuws

Sterzaak Frouckje State verder als Élevé

Restaurant

Sterrestaurant Frouckje State gaat op de bovenste verdieping van het WTC hotel in Leeuwarden niet verder onder de vertrouwde naam. Het bedrijf gaat Élevé heten. Vorige maand werd bekend dat hoteleigenaar WestCord Hotels het team en de exploitatie van het restaurant overneemt van Thom van der Heide.

Sterzaak Frouckje State verder als Élevé

Van der Heide zegt over de naamwisseling dat ‘State’ wat boerderij betekent, niet past bij een restaurant op de bovenste – elfde – verdieping van een modern hotel. Meer achtergronden wil Thomas van der Heide nu niet bespreken met Misset Horeca. Het is niet bekend of de overname met Michelin is besprolen.

Élevé vervangt restaurant Fosk van het hotel. Op dezelfde verdieping is ook een brasserie gerealiseerd en een buffetrestaurant. Thom van der Heide, voormalig eigenaar van Frouckje State, is nu in dienst van Élevé als gastheer. Gilbert van der Heide (geen familie van) heeft nog steeds de leiding over de keuken in Leeuwarden, zoals dat ook in Rijperker het geval was. De eigenaar van de eenmanszaak die voorheen Frouckje State exploiteerde –  H&O Horeca-exploitatie uit Rijperkerk – is begin juli  toegetreden tot een traject van schuldsanering.

Reageer op dit artikel