nieuws

Lekker 2014: Lucas Rive hoogste nieuwe op 22

Restaurant

Lucas Rive in Hoorn is in de Lekker-top 100 van 2014 de hoogste nieuwkomer. Het restaurant van de voormalige chef van De Bokkedoorns in Overveen komt binnen op plek 22. De andere nieuwkomers zijn: Bridges Amsterdam (27), &samhoud places Amsterdam (40), Perceel Capelle aan den IJssel (69), ’t Havenmantsje Harlingen (74), HanTing Den Haag (76).

Lekker 2014: Lucas Rive hoogste nieuwe op 22

De nieuwe uitgever van de culinaire gids Lekker, Pijper Media in Groningen, liet vorige week al weten dat in de nieuwe top 100 plek was voor zes restaurants. Hoogste nieuwkomer is Lucas Rive, die met zijn gelijknamige restaurant in Hoorn binnenkomt op plaats 22 (zie videoreportage onder dit bericht).

Moshik Roth

Ook Bridges (inspired by Ron Blaauw) in Amsterdam komt hoog binnen. Chef-kok Joris Bijdendijk ziet ‘zijn’ restaurant, gevestigd in hotel Sofitel Legend The Grand, in de lijst van 2014 terug op plek 27. Derde nieuwkomer bij de beste vijftig is &samhoud places van Moshik Roth, eveneens in Amsterdam.

Marco Poldervaart

De ‘rechterrij’ van de top 100 bevat eveneens drie nieuwe bedrijven. Perceel in Capelle aan den IJssel van Jos Grootscholten en Sharon Tettero komt binnen op plaats 69.

Vijf plekken lager staat Marco Poldervaart met ’t Havenmantsje in Harlingen. De laatste nieuwkomer is HanTing Cuisine in Den Haag van Han Ji.

Ron Blaauw

De nieuwe formule van Ron Blaauw, Ron Gastrobar in Amsterdam, staat op plek 23. Met restaurant Ron Blaauw stond hij vorig jaar op plaats 27.

Uit de top 100

Uit de lijst met honderd beste restaurants zijn behalve Oud Sluis in Sluis (1) ook Sonoy in Emmeloord (51), Karel V in Utrecht (vorig jaar 66), Onder de Linden in Aduard (68), Madame Cheung in Hoorn (95) en De Echoput in Hoog-Soeren (99) verdwenen.

Reageer op dit artikel