nieuws

Lucas Rive: ‘Champagne met medewerkers

Restaurant

We drinken er morgen met alle medewerkers een glas champagne op.’ Lucas Rive werd maandag via een sms op de hoogte gebracht van de 22e plek voor zijn restaurant in de Lekker-top 100 van 2014. Daarmee is hij de hoogste nieuwkomer. ‘Dit is ongelooflijk mooi, zeker omdat we pas vier maanden open zijn.

Lucas Rive: ‘Champagne met medewerkers

De afgelopen maanden dacht Lucas Rive wel eens na over de naderende culinaire gidsen. Na een loopbaan van liefst 27 jaar bij tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen startte hij vier maanden geleden met zijn vrouw Deborah onder zijn naam een eigen eetgelegenheid in Hoorn.

Culinaire gidsen

‘Natuurlijk was en ben ik benieuwd wat de gidsen doen met een zaak die vier maanden open is‘, aldus Rive. ‘Bijvoorbeeld of ze ons in de wachtkamer zouden plaatsen. Als je dan hoort dat je in de Lekker-top 100 binnenkomt op plek 22, dan is dat ongelooflijk en helemaal top.’

Tweesterrenniveau

Na een periode van 22 jaar op tweesterrenniveau is Rive het een en ander gewend. ‘Ook in mijn nieuwe zaak heb ik mijn eigen filosofie, waaraan ik vasthoud. Maar zo’n mooie notering doet je natuurlijk wel wat.’

Medewerkers

Voor zijn medewerkers is de vermelding in de gids een nieuwe gewaarwording. Rive: ‘Daarom drinken we er morgen (dinsdag, red.) een glas champagne op. Ik ben benieuwd wat ze ervan gaan vinden, al heb ik al de nodige berichten van ze ontvangen.’

Wintermaanden

Rive noemt een goede vermelding in een culinaire gids belangrijk voor een restaurant. ‘De eerste vier maanden hebben we praktisch elke avond vol mogen zitten. We gaan nu de winter in en dat wordt voor ons de eerste keer op deze plek. Wellicht geeft deze 22e plek een boost.’

Reageer op dit artikel