nieuws

De Vrijheid raakt Bib Gourmand na jaar weer kwijt in 2014

Restaurant

Restaurant De Vrijheid in Grou heeft maar een jaar kunnen profiteren van de Bib Gourmand. In de gids van 2014 die op 4 november is gepubliceerd, ontbreekt de Michelin-onderscheiding bij het Friese restaurant.

De Vrijheid raakt Bib Gourmand na jaar weer kwijt in 2014

Vorig jaar was er vreugde bij het restaurant van Hanny en Melle Bakker over de onderscheiding van Michelin voor de goede prijs-kwaliteitverhouding. Nu is het even slikken als Misset Horeca het nieuws van het verlies brengt. ‘Dat is heel erg. We waren er heel trots op. Het was een teken dat we op de goede weg waren naar waar we naar toe willen met ons restaurant’, reageert Hanny Bakker.
Ze moet het nieuws even op zich in laten werken. ‘Het overvalt me. We hebben helemaal niet gemerkt dat er iemand van Michelin is geweest. Vorig jaar maakten ze zich bekend toen ze ons bezochten.’

Terug krijgen

Bakker vindt het jammer dat de Bib maar kort bij het restaurant in Grou was, maar de culinaire ambities blijven. ‘We gaan proberen hem terug te krijgen.’ Of er nu een ster in het verschiet ligt, wimpelt ze weg. ‘Dat verwacht ik niet.’
De Vrijheid bestaat vijfeneenhalf jaar en is sinds vorig jaar ook aangesloten bij Fryslân Culinair, een samenwerkingsverband van de betere restaurants in Friesland.

» Bekijk hier het complete Bib Gourmand-overzicht 2014 
» Nieuwe Bib Gourmands 2014
» Vervallen Bib Gourmands 2014

Reageer op dit artikel