nieuws

Hans van Wolde creatief directeur bij nieuw Juliana Institute

Restaurant

Hans van Wolde verbindt zijn naam aan het Juliana Institute in Valkenburg, een nieuw te openen vakopleiding waar op de praktijk gerichte programma’s worden aangeboden aan koks en gastheren en – vrouwen. Van Wolde wordt er inspirator en creatief directeur.

Hans van Wolde creatief directeur bij nieuw Juliana Institute

Dat laat Van Wolde weten op Facebook. ‘Trots om volgend jaar mijn kennis te mogen gaan delen als inspirator en creatief directeur van Juliana Institute voor de toekomstige, nieuwe, gemotiveerde jonge garde’, aldus Van Wolde.

Het Juliana Institute biedt een gespecialiseerde vakopleiding, waar op de praktijk gerichte programma’s aangeboden worden voor koks en gastheren en -vrouwen. De opening van staat gepland in maart 2014.

Vakbekwaamheid, vakkennis, innovatie en passie, inspiratie en enthousiasme bieden toekomst en naarmate de tijd vordert onafhankelijkheid, zo staat te lezen op de gisteren gelanceerde website. ‘Investeren in het individu, in het aanscherpen van ieders unieke kenmerken en eigenschappen tot onderscheidende competenties. Het instituut biedt een intensieve opleiding, waarbij de studenten 6 weken in Juliana leven, ervaren, leren, zich ontwikkelen en presenteren’.

Het opleidingsprogramma is afgestemd op vakkennis over het beste dat in de praktijk geboden wordt. Innovatie, duurzaamheid en differentiatie vormen de elementen waaraan alle onderdelen uit de opleidingen voor koks en gastheren/-vrouwen worden getoetst.

Uniek is volgens eigen zeggen de persoonlijke benadering en begeleiding. De eigen ambitie en de behoeften vanuit de markt worden vertaald naar leerdoelen. Daar waar leerdoelen niet binnen het vaste curriculum aan bod komen, worden programmaonderdelen op maat aangeboden vanuit het in der jaren opgebouwde netwerk van specialisten.

Hans van Wolde is eigenaar van toprestaurant Beluga in Maastricht. Het afgelopen jaar kwam hij in het nieuws omdat hij zijn tweesterrenrestaurant laagdrempeliger heeft gemaakt. Binnenkort verschijnt de nieuwe Michelingids en dan zal duidelijk worden of Beluga zijn twee sterren behoudt.

Reageer op dit artikel