nieuws

Jacob-Jan Boerma** is SVH Meesterkok

Restaurant

Jacob-Jan Boerma is de nieuwste SVH Meesterkok. De met twee Michelinsterren bekroonde chef-kok van De Leest in Vaassen rondde zijn SVH Meesterproef donderdag 31 oktober succesvol af onder het toeziend oog van zijn collega’s Dick Middelweerd en Marc van Gulick en SVH-secretaris Carsten Klint.

Jacob-Jan Boerma** is SVH Meesterkok

De SVH Meesterproef legde Jacob-Jan Boerma donderdag 31 oktober af in zijn eigen restaurant De Leest in Vaassen. ‘We zijn om 10.00 uur begonnen’, aldus SVH-secretaris Carsten Klint. ‘Vlak voor middernacht werd duidelijk dat Jacob-Jan de proeve van bekwaamheid met succes had afgelegd.’

Dick Middelweerd en Marc van Gulick

Klint was één van de drie leden van de beoordelingscommissie. De twee anderen waren de SVH Meesterkoks Marc van Gulick van Bilderberg-landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag en Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve in Waalre.

Installatie

Boerma wordt later dit jaar officieel geïnstalleerd als SVH Meesterkok. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet vastgesteld.

Reageer op dit artikel