nieuws

Michelin 2014: ‘Ster Wereldmuseum via Twitter

Restaurant

Chef-kok Wim Severijn zag een spannende maandagmorgen beloond met een Michelinster voor zijn restaurant Wereldmuseum in Rotterdam. ‘Ik heb alles thuis gevolgd. En ik kan je zeggen: dat was erg spannend. Nadat ik onze naam zag op Twitter, stond de telefoon roodgloeiend.

Michelin 2014: ‘Ster Wereldmuseum via Twitter

Wim Severijn, chef-kok van restaurant Wereldmuseum in Rotterdam, volgde de bekendmaking van de presentatie van de nieuwe Michelingids thuis achter de computer. ‘Spannend’, zo vatte hij zijn ochtend samen.

Culinaire gidsen

Severijn: ‘De laatste jaren doen we het goed in de top 100 van Lekker en in de GaultMillau-gids. Dan weet je dat je gaat meedoen in de culinaire eredivisie. Onze gasten zijn erg tevreden en gunnen ons de ster al jaren. Natuurlijk ben je dan benieuwd naar wat er komen gaat.’

Felicitaties uit Taiwan

Direct nadat op Twitter het Wereldmuseum werd genoemd als nieuw sterrestaurant, stond de telefoon van Severijn roodgloeiend. ‘Onvoorstelbaar wat er dan loskomt. Ik heb zelfs felicitaties ontvangen van mensen uit Thailand, die het nieuws daar volgden.’

Champagne

Hoewel het restaurant op maandag is gesloten, belde Severijn al zijn mensen op om naar de zaak te komen.

‘We hebben met zijn allen een glas Champagne gedronken en ik denk dat dit niet de laatste was vandaag.’

Cees Helder

Wereldmuseum opende vier jaar geleden het restaurant en had culinaire ambities. Voormalig driesterrenkok Cees Helder was – in de beginfase – actief als culinair coach.

Severijn: ‘Dat we vier jaar later al zover zijn, konden we bij de start alleen maar hopen. Je hebt een visie en het is fantastisch als die op deze manier wordt beloond’

» Bekijk hier de nieuwe Michelinsterren 2014
» Bekijk hier de vervallen Michelinsterren 2014
» Bekijk hier het totale Michelinsterrenoverzicht 2014

Reageer op dit artikel