nieuws

Tweede ster voor Restaurant Fred Rotterdam

Restaurant

Heel veel vreugde. Het is iets waar we naar toegewerkt hebben. We hebben de kwaliteit echt bewaakt, maar uiteindelijk moet het werk natuurlijk wel beloond worden door Michelin.’ Fred Mustert van Restaurant Fred in Rottedam heeft maandag 25 november zijn tweede ster gekregen van Michelin.

Tweede ster voor Restaurant Fred Rotterdam

Nog op het podium van Theater ’t Vrijthof in Maastricht geeft Fred Mustert zijn reactie op het verkrijgen van de tweede ster. ‘Geweldig. Heel spannend. Ik zat net als iedereen met klamme handjes in de zaal. Mijn hart ging zo tekeer! Ik besef het eigenlijk nog steeds niet. Michelin is onvoorspelbaar, dus je weet niet wat je moet verwachten.’

Op de vraag of Mustert een vermoeden had van zijn tweede ster, antwoordt hij met een resoluut nee. ‘Michelin is een waterdicht systeem. Ik wist het echt niet. Gevoelsmatig wist ik dat we op de goede weg zijn, maar de bevestiging volgt dan op een dag als vandaag. We gaan het eerst maar eens vieren.’

Fred heeft afgelopen jaar zeker vijf keer bezoek gehad van inspecteurs van Michelin. ‘Misschien nog wel vaker, maar dan heb ik het niet opgemerkt. Ik ben helemaal happy en vooral sprakeloos eigenlijk.’

Zijn groei verklaard Fred door nooit tevreden te zijn. ‘Je moet altijd beter in je basiskeuken. Dat is hetgeen ik de laatste twee jaar gedaan heb. Signature gerechten toch verbeteren. Nog beter je best doen. Dat is het eigenlijk.’

» Bekijk hier de nieuwe Michelinsterren 2014
» Bekijk hier de vervallen Michelinsterren 2014
» Bekijk hier het totale Michelinsterrenoverzicht 2014

Reageer op dit artikel