nieuws

Van Dreumel nieuwe chef Het Bosch Amsterdam

Restaurant

Willem-Pieter van Dreumel is de nieuwe chef-kok van Het Bosch in Amsterdam. De SVH Meesterkok was werkzaam bij Villa de Duinen in Noordwijk en is per 1 december de opvolger van Peter Scholte, die het afgelopen jaar tijdelijk de keuken bestierde van het restaurant van Ferry van Houten.

Van Dreumel nieuwe chef Het Bosch Amsterdam

Restaurant Het Bosch aan de Zuidas in Amsterdam verwelkomt met ingang van 1 december Willem-Pieter van Dreumel als de nieuwe chef-kok, zo maakt patron-cuisinier Ferry van Houten melding van de komst van de SVH Meesterkok.

Michelin-ambities

Van Dreumel gaat in de keuken Peter Scholte vervangen. De voormalige chef van Sucre had het afgelopen jaar tijdelijk de leiding over de keuken van het Amsterdamse restaurant. ‘Mijn doelstelling is om tot de top van Amsterdam te behoren zonder Michelin-ambities’, aldus Van Houten.

Villa de Duinen

Meesterkok Van Dreumel trad vorig jaar juli in dienst van Villa de Duinen in Noordwijk als opvolger van Jean-Jacques Menanteau. Hij stapte over van het in dezelfde plaats gevestigde opleidingsinstituut De Baak, omdat ‘hij het koken in de topkeuken miste‘.

Erik van Loo

De nieuwe chef-kok van Het Bosch werkte voor zijn overstap naar De Blaak liefst twintig jaar samen met tweesterrenchef Erik van Loo. De laatste vijf jaar bij Parkheuvel in Rotterdam. Van Dreumel koos voor die stap terug, zodat hij meer tijd kon besteden aan zijn gezin.

Topchef

Tamara de Borst keert als souschef terug bij het restaurant van Ferry van Houten. De Borst werkte van 2010 tot 2012 bij Het Bosch als chef-kok en won twee jaar geleden het RTL-programma Topchef: de 12 provincies, gepresenteerd door Robert Kranenborg en Julius Jaspers.

Reageer op dit artikel