nieuws

Li Ping Lin van KHN naar VCHO

Restaurant

Li Ping Lin is van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is overgestapt naar de nieuwe belangenvereniging voor Chinese horecaondernemers, Vereniging Chinese Horeca Ondernemers (VCHO). Lin was jarenlang sectorvoorzitter Chinees-Indische Bedrijven bij KHN.

Li Ping Lin van KHN naar VCHO

De overstap van Li Ping Lin wordt gemeld door Frank Chan, bestuurslid van VCHO. Bij de enkele maanden geleden gestarte belangenvereniging gaat Lin zich bezighouden met operationele zaken, zoals onder andere het onderhouden van contacten met leden en potentiële leden.

‘Lin is zelfstandig vertrokken bij KHN en fulltime bij ons in dienst getreden. Ze is aangesteld per 16 augustus. Ze heeft een groot netwerk en wordt van grote waarde voor onze organisatie. Door haar komst kunnen wij als bestuur ons meer gaan bezighouden met visie en beleid’, aldus Chan.

VCHO heeft sinds de oprichting, een paar maanden geleden, 300 leden binnen. Daarnaast zijn er volgens Chan nog 300 formulieren onderweg. ‘Deze aanmeldformulieren zijn verstuurd, maar moeten nog terugkomen. We zijn erg blij met deze aantallen. Wat we horen van leden en potentiële leden is dat ze het gevoel krijgen bij ons erg gewaardeerd te worden. Er heerst een groot wij-gevoel’, aldus Chan.

Eerder dit jaar stapte vijf Chinese bestuursleden op bij KHN om een eigen belangenvereniging op te zitten. VCHO is volgens de bestuursleden ontstaan uit onvrede over de belangenbehartiging binnen KHN. De organisatie wil snel groeien en denkt volgend jaar 1.300 leden te hebben.

Reageer op dit artikel