nieuws

Nieuw foodmarketconcept in Maastrichtse kazerne

Restaurant

Drie ondernemers gaan Gebouw T van de Maastrichtse Tapijnkazerne exploiteren. Hun foodmarketconcept Tapijn opent in februari 2015 haar deuren.

Nieuw foodmarketconcept in Maastrichtse kazerne
Tapijn

‘Ons concept ‘Tapijn‘ is een foodmarket waar je als gast zowel allerlei kleine hapjes als een vier- of vijfgangen lunch- of diner kunt eten’, vertelt mede-initiatiefneemster Pascale-Renée- Cohen aan website Dichtbij. ‘Daarnaast organiseren we verschillende kookworkshops en -presentaties.’ Cohen werkt samen met Tuur Huijbregts en bouwkundig projectmanager Geert Balvers.

Meedenken

De Universiteit Maastricht en de Provincie Limburg nodigden begin juni horeca-ondernemers uit om mee te denken over een eet- en drinkgelegenheid op het terrein. Voorwaarde was dat zij bereid waren om te investeren in een nieuw gastronomisch concept, passend bij de toekomstige culturele broedplaats en centrum voor kennis.

Academisch centrum

Het terrein van de oude kazerne ontwikkelt zich de komende tien jaar tot een academische omgeving. Tapijn richt zich in eerste instantie dan ook op studenten, medewerkers en bezoekers van de universiteit. Maar ook op de mensen die door het park wandelen en dit willen combineren met een hapje of een drankje. Tapijn brengt, volgens de conceptvisie, deze verschillende doelgroepen gaan samenbrengen.

Tijdelijk

`De sfeer wordt warm en industrieel tegelijk’, zegt mede-initiatiefneemster Cohen.`We zitten in principe vier jaar op deze plek, wat betekent dat we met beperkte middelen zoveel mogelijk sfeer gaan creëren.’

Reageer op dit artikel