nieuws

Ronald Voogel: ‘Sobecki is de meest gedreven chef die ik ken

Restaurant

Ronald Voogel, eigenaar van tweesterrenrestaurant Chapeau! in Bloemendaal wist het al: achter de kachel van Chapeau! werkt de beste chef. Maandag 3 november sprak ook GaultMillau dit uit, met het benoemen van Jan Sobecki tot Chef van het Jaar 2015.

Ronald Voogel: ‘Sobecki is de meest gedreven chef die ik ken

‘Sobecki legt zijn hele ziel en zaligheid in de keuken. Hij streeft altijd het hoogste na en is enorm gedreven’, complimenteert Voogel zijn chef. Sobecki werkt inmiddels al zeven jaar in de keuken van het Bloemendaalse toprestaurant. De keuken kreeg in november 2011 van Michelin zijn tweede ster.

Voogel omschrijft de Chef van het Jaar 2015 als een klassieke chef. ‘Hij beheerst de technieken tot in de puntjes, maar smaak is altijd het belangrijkste op het bord. Geen tierelantijntjes maar pure, eerlijke smaken.’

GaultMillau zei eerder over Jan Sobecki: ‘Zijn gerechten stralen innerlijke rust uit, met verfijnde structuren en uitgebalanceerde, hoge smaken. Elk bord is constant, nooit te veel of overdadig. Puur en naturel gaan hand in hand. Elk ingrediënt blijft herkenbaar. Soms proef je enorme contrasten in zijn gerechten, maar het blijkt altijd perfect en doordacht.’

Sobecki volgt Richard van Oostenbrugge van Bord’eau** op, die de titel afgelopen jaar mocht dragen.

Reageer op dit artikel